Food styling

[nggallery id=4]

WERK_beeld_boek_Zomerkoken2Aujourd’hui…

Vandaag is een dag dat ik enorm veel zin heb om te koken. En direct daarna komt bij mij steevast dezelfde twijfel op.. ga ik dat alleen maar doen voor mijn gezin of… zal ik wat mensen uitnodigen?! Ik geef eerlijk toe dat wanneer ik voor meerdere mensen kook, er een beetje een feestgevoel ontstaat! Je wilt er wat meer van maken. Ik kies zelf de ingrediënten, het soort bereiding(en), de wijnen en de tafeldekking. Het eten is klaar om op de borden te worden geschept en ook dat wil ik onder controle houden. Het plaatje moet toch immers kloppen! Dat geldt ook voor de kookboeken die ik heb geschreven. Voor allen heb ik van A tot Z de styling willen doen. Het hoort bij het afronden van het gerecht dat je op tafel gaat zetten. Niet alleen de keus van het gerecht maar ook hoe het daarna op het bord wordt gepresenteerd en je het ‘uit handen geeft’ is een onderdeel van mijn werk waar ik veel aandacht aan besteed. Het visueel eindresultaat is altijd weer een verrassing, net als die eerste hap!

Bij veel artikelen waar een recept in voorkomt verzorg ik zelf de styling.